navigatie overslaan
Biodiversiteit op je Bord

Binnenkort je wereld mooier eten in Zwolse horeca!

  • 3 minuten leestijd
  • 24 juli

Het landelijke Biodiversiteit op je Bord programma van Dutch Cuisine geeft boeren en vissers die bijdragen aan behoud en herstel van biodiversiteit een steuntje in de rug. Dat gebeurt door hun producten in de horeca en catering te bevorderen. Diverse horecagelegenheden in Zwolle hebben aangegeven dit een belangrijk programma te vinden en er de komende maanden mee aan de slag te willen gaan. Zodra zij voldoen aan de spelregels van het programma, kunnen horecagasten bewust kiezen voor biodiversiteitvriendelijke gerechten en zo bijdragen aan meer natuur en een mooier landschap, onder andere in Overijssel zelf. Vanuit het project LAB Aanbodontwikkeling brengen wij dit project graag bij de sector onder de aandacht. Het biedt kansen voor het toekomstbestendig maken van jouw huidige horeca-aanbod! Consumenten worden namelijk steeds bewuster en bovendien het raakt de aspecten van duurzaam ondernemen.

Hoe werkt het?

In het Biodiversiteit op je Bord programma werkt Dutch Cuisine samen met diverse partijen, zoals BookDinners, Food Inspiration, Bionext, Caring Farmers, Ministerie LNV, Wereldnatuurfonds, Vogelbescherming en Naturalis Biodiversity Center. Horeca- en cateringbedrijven kunnen als Supporter, Partner of Ambassadeur aan het programma deelnemen. Zij moeten dan voldoen aan een aantal spelregels. Aan ieder deelnameniveau zijn verschillende voordelen verbonden. Zo worden vooral Ambassadeurs extra in het zonnetje gezet.

Koplopergroep in Zwolle

In diverse provincies en steden zijn zogenaamde ‘koploper’ horeca inmiddels met Biodiversiteit op je Bord van start gegaan. In Zwolle willen onder andere Dinoland, Lumen Hotel Zwolle, de Nieuwe Buitensociëteit, het Refter, de Stadshoeve en het Vliegerhuys met hulp van Dutch Cuisine aan de slag om aan de spelregels te voldoen. Daarnaast nemen aan dit initiatief biodiversiteitvriendelijke boeren uit Overijssel deel, want zij zullen met name ook een platform krijgen. Ook horecagroothandel Bidfood is een partner. Zij zullen de biodiversiteitvriendelijke producten voor hun klanten herkenbaar en bestelbaar maken en actief promoten. De provincie Overijssel maakt dit initiatief mogelijk en LAB aanbodontwikkeling kan ondernemers helpen met het doorontwikkelen en vernieuwen van hun aanbod!

Op de hoogte

Het projectteam van Biodiversiteit op je Bord zal alle partijen in de komende maanden van dit initiatief op de hoogte houden, vooral als koplopers daadwerkelijk voldoen aan de spelregels van het programma, want dan kun je daar immers ook echt je wereld mooier gaan eten. Overigens kunnen ook andere Overijsselse horeca- en cateringbedrijven zich als deelnemer aan het programma melden. Neem daarvoor contact op via www.biodiversiteitopjebord.nl.

Koppeling met LAB Aanbodontwikkeling

Biodiversiteit op je Bord is een project dat we vanuit ons netwerk graag onder de aandacht brengen. Zie jij kansen in dit onderwerp en ben je op zoek naar de vertaling ervan in jouw aanbod en het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf? LAB aanbodontwikkeling helpt ondernemers op weg met vernieuwende en experimentele ideeën om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wij zijn op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen, hebben een breed (subsidie)netwerk en denken graag vrijblijvend met je mee. Neem contact op met of .

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant