Terug
  • Onderwijs

Onderwijs

Talentontwikkeling van het hoogste niveau

Onze mbo en hbo scholen staan landelijk in de spotlights vanwege hun kwaliteit en innoverend vermogen. Dat trekt nieuwe denkers en doeners aan. Visionairs die niet afwachten, maar hun eigen kansen en banen creëren waarmee ze de wereld vormgeven. Het onderwijs zoals we dat nu wereldwijd kennen is in de Middeleeuwen gestart in Zwolle, onder leiding van Johan Cele. We kunnen dus met recht zeggen dat ons excellente onderwijs kan bogen op eeuwenoude ervaringen.

De Regio Zwolle behoort ook vandaag de dag tot de economische top van Nederland. Dat biedt dus veel zekerheid op het vinden van een baan na je studie. Onze gezellige binnenstad staat bekend om zijn culinaire en culturele hotspots en flamboyante festivals. Ruim 40.000 studenten vieren hier het veelbelovende leven! 

Wist je dat?

  • Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, Artez en Katholieke Pabo Zwolle volgens studenten bij de beste hogescholen van Nederland horen (Elsevier beste studies 2016 en Keuzegids HBO 2017);

  • De creatieve vakschool voor verbeelding, het CIBAP, de beste mbo vakschool van Nederland is (verkiezing 2017)

  • Landstede MBO en Deltion in de top staan van de ranking in de landelijke MBO Keuzegids

  • De Groene Welle is uitgeroepen tot een-na-beste groene onderwijsinstelling van Nederland (verkiezing 2015, keuzegids mbo). De opleidingen Bloem & Styling en Hoveniers & Groenvoorziening waren zelfs nummer één dat jaar

  • Johan Cele, een sleutelfiguur uit de Moderne Devotie, in de Middeleeuwen het allereerste voortgezet onderwijs ter wereld in Zwolle startte.


partners

Atelierwinkel Bijzonder-Heden

Droom van Zwolle

Theater Young Ones

Toeristenrondvaart - Rondvaart Zwolle

Zwolse Theaters

Geheim van Graaf Sassendonk

Renaissance Giclées

Smaak van Zwolle

@zwolletourist