Terug
  • Een dagje Zwolle met kinderen

  • Ontdek Zwolle

Een dagje Zwolle met kinderen

Lekker dollen in Zwolle!

Geniet met hele gezin van een gezellig dagje uit in Zwolle. Zwolle is een mooie oude stad met historische stadsmuren en middeleeuwse straten waar je heerlijk op ontdekkingstocht kunt gaan.  

Regen of niet? Hier vind je de leukste tips voor jong en oud!

Dinoland
Dino’s komen tot leven in Dinoland. Ontdek hier meer dan 100 dinosaurussen! Naast de dinosaurussen zijn er diverse activiteiten die leuk zijn voor kinderen en volwassenen, zoals een hoogte- en laagteparcours, klimtoren, minigolf en laser gamen. Ook kun je hier een spannende dinoshow bijwonen. Dat wil je toch niet missen?
Dinoland, Willemsvaart 19
www.dinoland.nl

Djambo Kidsplay
Djambo Kidsplay is een beestachtig leuke indoor speeltuin voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen kunnen klimmen, klauteren, bouwen, springen en glijden. Ouders kunnen lekker relaxen met een kop koffie of een hapje eten, heerlijke zitbanken en gratis
wifi. Tot Djambo!
Djambo Kidsplay, Ossenkamp 6
www.djambokidsplay.nl

Bowlen & Zo
Nieuw in Zwolle! Met 11 hypermoderne bowlingbanen is dit the place to be deze zomer! Ontdek hier ook het koninkrijk van onze wilde dieren tijdens glowgolf avontuur. Geniet van een all inclusive buffet met live cooking in ons wereldrestaurant Eten & Zo. Gratis parkeergelegenheid en airco aanwezig!
Bowlen en Zo, Boerdanserdijk 43
www.bowlenenzo.nl 
www.etenenzozwolle.nl 

Pathé Zwolle
Met maar liefst 9 zalen biedt Pathé Zwolle het ruimste filmaanbod in de regio. Beleef het groots in één van de twee Dolby Atmos zalen! Deze zomer organiseert Pathé wederom de Kids Zomerbios met allerlei leuke activiteiten rondom o.a. Verschrikkelijke Ikke 3, Cars 3 en Brandweerman Sam: Ufo Alarm.
Pathé Zwolle, Pannenkoekendijk 11
www.pathe.nl/zwolle 

Zwembad De vrolijkheid
Even lekker afkoelen of juist de regen ontvluchten? In het overdekte zwembad De vrolijkheid kun je helemaal los! Het zwembad heeft een recreatiebad, tweewedstrijdbaden, een peuterbad en diverse speelse onderdelen.
De Vrolijkheid, Ossekamp 7
www.optisport.nl/vrolijkheid/openingstijden   

Rebound World
Rebound World, het grootste trampolinepark van Oost-Nederland. Los gaan op trampolines? Dit is leuk voor iedereen! Kom Free Jumpen of doe mee met toffe lessen, zoals tips&tricks. Er is nog veel meer, want trampolinespringen zit vol actie. Dus daag je vrienden uit voor een potje Trefbal, ga los op de Ninja-baan en leer salto’s maken op de airbag.
Rebound World, Ossenkamp 3
www.rebound-world.nl 

     


Extra tips:

Vanaf de Peperbustoren heb je een prachtig uitzicht over de Hanzestad. Het is een behoorlijke klim, maar dat is het meer dan waard! In één oogopslag overzie je de hele binnenstad. In de verte kun je zelfs de Sassenpoort zien. Dit was vroeger de poort waar je de stad binnenkwam. Een muur beschermde de rest van de stad tegen indringers. Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad en alle bijzondere gebouwen zien? Maak dan een stadswandeling, hoogstpersoonlijk met de poortwachter van de Sassenpoort! Je kunt deze wandeling reserveren bij het Zwolse Balletjeshuis.

Musea

Wist je dat Zwolle een aantal erg interessante en leuke musea heeft? Ontdek de opvallende tentoonstellingen van Museum de Fundatie of maak een speurtocht in het Stedelijk Museum. En wat dacht je van beeldentuin de Anningahof, het Langhuis of het Vrouwenhuis? Je komt tijd te kort!

Shoppen
Zwolle is een toffe stad om te winkelen! Alle grote namen zijn hier vertegenwoordigd; Primark, H&M en The Sting. Primark, H&M en The Sting. Maar je vindt hier ook vele boetiekjes en speciaalzaken als Speel Goed Zwolle, het Legoparadijs en Villa Tovertoren met leuke hebbedingetjes. Bezoek ook zeker de hippe conceptstores Pistache, Moonloft en Soort van Winkel. Je kijkt er vast je ogen uit! In Zwolle vind je ook de mooiste boekhandel van Nederland, Waanders in de Broeren. Het is niet zomaar een boekhandel, maar een echte belevenis!

Eten en drinken
Zwolle leent zich uitstekend om te genieten van een heerlijke lunch of diner. Historische pleinen met goede restaurants zoals Brasserie Janssen, Ingeburgerd, Vito’s en Villa Suikerberg. Vergeet na een dagje shoppen ook zeker niet een ijsje bij Salute te halen! Nog meer zoete trek? Bezoek Snoeptastisch of het Zwolse Balletjeshuis en proef de bijzondere snoepjes. En pssst, het recept is helaas nog steeds geheim!


@zwolletourist