Terug
  • Muziek, theater, film en boeken

  • Ontdek Zwolle

Muziek, theater, film en boeken

Wie is geïnteresseerd in kunst en cultuur, zit in Zwolle goed.
Zwolle kent tal van culturele instellingen: schouwburg, Stadkamer (incl. bibliotheek), filmhuis, musea en kunstuitleen bijvoorbeeld.


POP-PODIUM HEDON

Bij Hedon kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de fijnste concerten en dance-events. Met jaarlijks ruim 400 events in de meest uiteenlopende soorten en maten proberen we iedere muziekliefhebber te bekoren. Of het nu pop, rock, jazz, blues, metal of techno is wat je voorkeur geniet, in Hedon vind je altijd wel een event wat erbij aansluit. Wellicht in de vorm van een groot spektakel in onze grote zaal, ontdek je nieuw talent in onze kleine zaal of laat je je betoveren tijdens een van onze concerten op externe locaties (o.a. Statenzaal); Hedon staat voor muzikale ervaringen die je nog lang bijblijven.
Check voor de programmering van het Zwolse pop-podium, de site van Hedon www.hedon-zwolle.nl

ZWOLSE THEATERS

Zwolse theaters: Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel. Twee theaters waar vernieuwing, creativiteit en service hoog in het vaandel staan en die een verbindende rol hebben binnen de culturele sector. Maar ook een voortrekkersrol: Zwolse theaters, dáár gebeurt het. 

Schouwburg Odeon
Schouwburg Odeon: het culturele hart van de stad. Waar je overdag terecht kunt voor een goede kop koffie, informatie over het culturele aanbod, concerten in de foyer of om te werken. En waar 's avonds inspiratie en vernieuwing centraal staan tijdens één van de vele programma’s. Theatermaker en -bezoeker treffen elkaar op deze plek waar het de hele dag goed toeven is, ook als er geen voorstelling op het programma staat. De stadsschouwburg voor de theaterkenner en de theatermaagd: Odeon bruist, schuurt en verleidt. 

Theater De Spiegel
Theater De Spiegel: groots en met allure. Het prachtige theater aan het stijlvolle Spinhuisplein. Waar je heen gaat voor een complete avond uit en culinair verrast wordt met arrangementen en diners. Vanuit de rode pluche stoelen kun je hier genieten van grote namen van eigen bodem en indrukwekkende internationale producties. Een locatie die de zintuigen prikkelt en regelmatig gebruikt word voor intieme meetings, grote congressen en zakelijke events. Het theater waar men samenkomt voor culturele ontmoetingen: De Spiegel verbindt, raakt en inspireert. 

Kijk voor de programmering op: https://zwolsetheaters.nl


EVENEMENTENHAL

De IJsselhallen in Zwolle, uniek gesitueerd vlakbij de binnenstad, zijn perfect gebleken voor grote beurzen, evenementen en concerten. Een kleine greep uit de evenementen in de IJselhallen: Holiday on Ice, Loversland, Snuffelmarkt, Tuin en Woonbeurs & Golden Earring.

Kijk voor de volledige agenda op: http://www.ijsselhallen.nl/home

FILMS
Lekker onderuit in een relaxte fauteuil genieten van de prachtigste films, dat kan bij:

Filmtheater Fraterhuis
Blijmarkt 25
www.filmtheaterfraterhuis.nl

Pathe Bioscoop Cinema De Kroon
Gasthuisplein 8
https://www.pathe.nl/bioscoop/zwolle


STADKAMER (CULTUUREDUCATIE EN BIBLIOTHEEK)

In Stadkamer komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Bij Stadkamer hoeft niets, maar kan van alles.

Stadkamer
Grote Kerkplein 15
http://www.stadkamer.nl


Credits fotobanner: Raymond van Olphen

    


@zwolletourist